marți, 28 ianuarie 2014

Tăiţei de casă

                De ce să faci tăiţei în casă când poţi foarte uşor să-i cumperi?
  • sunt mai sănătoşi (ştii ce ingrediente foloseşti, lipsindu-te astfel de toţi coloranţii şi alte minunăţii nesănătoase)
  • sunt mai gustoşi
  • economiseşti
  • timp de fierbere mai redus faţă de cei din comerţ (aici iarăşi economiseşti :) 
  • ingredientele sunt la îndemâna oricui: făină, apă, ouă, sare
  • nu presupun cine ştie ce tehnici culinare
  • te relaxează procesul pregătirii lor ( asta dacă îţi ies :))
  • poţi să antrenezi copiii în acesta activitate ( vor fi încântaţi)
  • bucuria muncii duse la bun sfârşit
  • sunt pregătiţi cu dragoste de mamă, soţie sau iubită
  • aprecieri din partea celor dragi (nu au cum să nu observe faptul că sunt mult mai gustoşi decât cei din comerţ)
           V-am convins?
          Weekendul trecut m-am delectat pentru prima dată cu acesta activitate şi am fost tare încântată. Ştiam că sunt delicioşi deoarece am primit de la persoane dragi mie, însă nu credeam că prepararea lor îmi va aduce atâtea satisfacţii. Mă supraveghea bunica şi îmi povestea cum pe vremuri se făceau la nunţi tăiţei. Şi se muncea, nu glumă. Bunica mea este o adevărată artistă în pregătirea tăiţeilor. Eu, însă, m-am folosit de o maşină şi iată ce a ieşit:


Tăiţei făcuţi cu drag


Azi am făcut tăiţei 
Şi mai laţi şi subţirei.
Hai, cu toţii voinicei,
Să ne înfruptăm din ei!


 Ajutoarele de nădejde
Spor la treabă!


2 comentarii:

  1. Excelent rezultat! Bravo. Bineînțeles că ce faci în casă este mai sănătos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar azi am intrat iarasi in actiune! M-a cuprins microbul tăițeilor făcuți în casă.

      Ștergere