miercuri, 5 februarie 2014

Puterea inimii




                    ..............din capitolul Îndemn la lectură


”Lucrarea omului trebuie să fie ca un diamant - să strălucească oricum ai întoarce-o.”


 O carte fascinantă scrisă de Sfântul Luca al Crimeei, „un sfânt născut în secolul al XIX-lea, trecut la veșnicie în secolul al XX-lea, făcător de minuni al secolului XXI-lea - chirurg genial, mărtusitor al credinței în închisori și lagăre, vindecând cu darul său, în timpul vieții cât și după moarte, boli în fața cărora știința rămâne neputincioasă.”


„Seara, pe un câmp înflorit, mulțime de floricele se întorc către soare, de parcă i-ar înălța lui Dumnezeu o rugăciune de seară, iar după asfințit adorm adânc, pentru ca dimineața, îndreptându-se spre răsărit, să întâmpine iar soarele cu rugăciunea de dimineață, plină de bucurie. Mireasma florilor este ofranda adusă lui Dumnezeu. Florile sunt cădelnițe. Nuferii se deschid larg sub cerul senin, se îndulcesc de lumină și aer, își adună petalele și se cufundă în apă atunci când se înnoptează”  - unul din citatele preferate din capitolul Duhul plantelor și al animalelor.


„Cum este posibil ca dumneavoastră să credeți în Dumnezeu, părinte chirurg Voino-Iasenețki? L-ați văzut vreodată pe Dumnezeuul dumneavoastră?
 Pe Dumnezeu, într-adevăr nu l-am văzut niciodată, domnule acuzator public. Dar am făcut operații pe creier și nu am văzut minte acolo înăuntru! Și nici conștiință nu am văzut acolo!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu