Să nu uităm că e vremea unei băuturi ce încântă papilele gustative plus că are multiple beneficii pentru sănatate, iar copilașii o adoră.
Îndată,
să preparăm ...
O SOCATĂ
Cu siguranță fiecare are câte o rețetă, însă ca sugestii aș zice :
- să evităm îndulcirea cu zahar. Avem apicultorii pricepuți în tărișoara noastră iar mierea românească are calități superioare.
- drojdia, ar putea lipsi deoarece florile de soc dezvoltă prin fermentare propriile lor drojdii
- renunțăm a culege florile de soc de pe marginea drumurilor că deh...poluarea, bat-o vina
- respect și grijă pentru arbustul de soc chiar dacă facem o rezervă de flori și pentru ceaiul miraculos din vremea când răcelile indispun și mama și copiii ;)
- dacă nu sunt prăfuite în exces nici nu e necesar să le spălați și vă alegeți în socată și cu binefăcătorul polen
- fiți creativi când faceți socată! (lămâie, ghimbir, prietenie între florile soc și cele de salcâm, o frunză de mentă, roiniță. Am vazut pe undeva și cu căpșuni , dar n-am testat. )
”...................................
Mă aşez la umbra lui,
În parfumul socului
Căci florile-i sunt mirese
Ce-n curând vor fi culese.
......................................
Acum sunt şi eu mireasă
În umbra cea răcoroasă
Şi-nchid ochii şi inspir
Aer parfurmat ce-i mir
Într-o mânăstire unde
Florile de soc sunt blânde
Mirese ce-s la altar...
Socule, tu eşti un dar!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu