marți, 1 septembrie 2015

O zăbavă de folos

Iată ce spunea Miron Costin în lucrarea sa De neamul moldovenilor

Imagini pentru blog”Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…””.


Cât se poate de adevărat, însă spusele lui ar trebui puțin revizuite și completate:

Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor și a blogurilor


A fi carte nu înseamnă neapărat că dacă ai coperți și câteva file imprimate, vei fi citită și chiar recomandată...Cam așa e și cu blogurile...

Nu este un articol gen carte versus blog, deși ar fi interesantă și o astefel de scriere, ci pur și simplu la inițiativa Kooperativei prezint și eu blogurile care m-au fascinat și le las cu drag să mânânce (unele sunt înfometate rău)  cât mai mult din timpul meu liber.

Am două bloguri de suflet:

Dulce casă - un blog ca o pâine caldă. Autoarea, Irina, prezintă cu o naturalețe ieșită din comun experiențe din viața ei: organizarea casei, rețetele mele, jurnal de grădină, educație, buget și nu numai. Credința ei în Divinitate e molipsitoare.
Blogul te întâmpină cu un mesaj atât de grăitor : Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvantare celor care pleaca!
Recomand cu căldură acest blog...are multe de spus 

Cristela Georgescu - un blog ca o oaza de verdeață. Cuvintele sunt puține pentru a descrie acest blog și mai bine citez câte ceva din el.

”Gloria noastra poate dura o clipa sau mai mult, dar armonia interioara este pentru o viata. Pentru ce ne ostenim pe cararea Vindecarii, cautand lumina interioara, daca nu pentru a o raspandi in jur cu recunostinta si dragoste?
................................................................................................................
Am privilegiul sa impartasesc aceste experiente si sa vorbesc despre minunatele Daruri numite: Viata, Maternitate, Familie, Iubire, Organism Uman, Sanatate intr-o atmosfera speciala in cadrul conferintelor mele sau al evenimentelor la care sunt invitata ca speaker. Va astept cu energie pozitiva si Vitamina L, pentru copiii nostri si pentru nemurirea stelutelor din privirea lor! (dintre care primii suntem noi, adultii)”

 E un blog ce pur și simplu simte și cu acestă ocazie adresez un MULȚUMESC din toată inima, autoarei. Am învățat enorm de multe citind acest blog și l-am recomandat  mai ales mămicilor.

Citesc cu drag:

Ligia Pop - este liderul documentat in materie de raw food din Romania. Fiind mereu preocupata de o viata sanatoasa, incepand din anul 2008 si-a urmat chemarea si s-a reprofilat pe promovarea unui stil de viata sanatos, devenind raw food chef (bucatar specializat in bucataria fara foc). Din anul 2009, a promovat acest stil de viata prin publicarea de postari si articole pe acest website, prin evenimente locale si nationale, carti tiparite, episoade video si aparitii in mass media. 
 Am învățat de aici să prepar niște deserturi (sănatoase) pentru haiducii mei...

Andreea Stanciu - iarăși un blog cu simțăminte:

”Sunt Andreea Stanciu si sunt soția unui om înțelept, Daniel. Noi suntem părinții lui Rafael …
Suntem dintre călătorii ce au nadejdea unei Țări fără sfârșit. Ne căutăm Împăratul și sperăm că sfârșitul acestei călătorii ne va arunca în Brațele Lui.
Vrem să ne simplificăm viața cât mai mult…Locuim într-un sat așezat sub un deal de piatră. Credem că aici e mai ușor să ne amintim de Creator pentru că suntem înconjurați de operele Lui.
În momentul de față muncim la Invitații de Nuntă Handmade și suntem fotografi la Silence of Photography.
Locul meu principal de muncă e …casa… cu tot ce înseamnă ea. Pentru că în casa noastră locuiște un rod al iubirii noastre mă simt răspunzătoare de-a pururi pentru el. Îmi doresc să fiu disponibilă pentru copilul meu, pentru întrebările lui, pentru nevoile lui….”

Ierburi uitate - sugestiv titlul și valoros informațional acest blog. Documentat, estetic, un blog ce se cere a fi citit.

Economisim.info#sthash.9DsKtUeJ.dpuf
Economisim.info - un blog despre educație financiară, despre organizare și chivernisirea cât mai eficientă a bănuților

Un blog recent descoperit care mă face să zâmbesc de fiecare dată când îl citesc e Pezevenchi.ro, sugestiv și titlul dar și mesajul de întâmpinare ”blogul nu e blog destul dacă nu e și fudul”. Nu-ți mai vine să te înscrii pe la concursuri când participă acest blog. Un premiu e sigur al lui :)

4 comentarii:

  1. nu se poate sustine un articol carte vs blog, doar daca mergi pe o analiza psihologica a generatiilor. e posibil ca una sa devanseze in calitate iar cealalta in cantitate.
    frumusele blog-urile descrise, iti petreci timpul fruMOS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai nou si cartile apar ca si blogurile, primeaza cantitativ in detrimentul calitatii.
      Carte versus blog - diferente dar fiecare cu farmecul caracteristic

      Ștergere
  2. Multumesc frumos pentru mentionarea blogului meu :). Te imbratisez, iti doresc o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere