luni, 31 octombrie 2016

Toleranță versus fanatism religios

Chiar dacă nu ești fan T.V, nu ai fi avut cum să fi ratat discursul președintelui despre așa zisul îndemn la toleranță și evitarea fanatismului religios.Punctez avantajul deținerii unui blog: poți să-ți exprimi părererea chiar dacă nu ți-a cerut-o nimeni :)

 So, primul aspect care l-aș puncta legat de acestă problemă este faptul că suntem un stat declarat majoritar creștin ortodox și atunci lucrurile ar trebui să fie foarte clare despre ceea ce înseamnă familia. Dar dacă mă leg de acest aspect sunt fanatică... și atunci, ca să evităm fanatismul religios mă leg puțin despre lucrurile simple și firești.

Niciodată nu vei găsi un urs polar la ecuator... căci e firesc ca el să stea în ținuturile înghețate. Că am amenajat o grădină zoologică cu condiții speciale pentru urs este altceva...un lucru cam forțat... cu alte scopuri...Îl hrănim, îl îngrijim însă niciodată nu va putea forma o populație stabilă de urși. 

Apoi, se știe că un pui întodeauna este rezultatul unirii dintre doi gameți: unul bărbătesc și unul femeiesc... firesc, nu?  Prin urmare niciodată 2 homosexuali nu ar putea avea un copil.

Aaa, dacă intrăm în profunzimile biologiei găsim și chestiuni interesante: melcul de livadă - specie hermafordită, tenia poate să se înmulțească și prin autoreproducere, avem specii de pești care datorită unor factori externi, femela se transformă în mascul... dar aceste fenomene nu se aplică la specia umană. 
Prin urmare, ceea ce se dorește a se legaliza nu este deloc firesc și atunci de ce să forțăm lucrurile?
De la legalizarea căsătoriei ar fi un pas mic până la legalizarea adopțiilor și aici lucrurile se complică deoarece sunt implicate suflete pure în lucruri nefirești... 

 Sunt conștientă că pe acest Pământ există și se întâmplă multe lucruri nefirești... homosexualitatea este o picătură într-un ocean... nu voi arunca cu pietre în cei ce se declară diferiți dar nu pot să primesc cu brațele deschise ceea ce se dorește. Nu sunt de acord cu legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex și ca o ”fanatică religioasă” ce sunt, nu le doresc decât să-și găsescă liniștea.

Consider fiecare OM ca fiind ființă superioară, iar prin exemplele din lumea animală am vrut să ilustrez puțin din firescul sau nefirescul unor lucruri intens mediatizate, nicidecum să compar omul cu un animal.

So, oameni faini: fiți firești!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu