duminică, 16 august 2015

O poveste cu lipici

        Când vine vorba despre accesorii gen pantofi, domnițele au și ele  slăbiciunea lor. M-a slăbit și pe mine într-o zi o pereche de sandale, și de bani și de câțiva nervișori.
Nu-i vorbă, la capitolul  estetică stăteau foarte bine că de aia m-a luat cu slăbiciuni...
Erau și foarte ușor de asociat cu alte accesorii, ceea ce pentru o duduie ca mine, care are de îmbrăcat trei kinderi și apoi e rândul ei , vă dați seama că păreau a fi o binecuvântare.
        Ce-a urmat, nu-i greu de imaginat...
      
 Vine vremea să le scot în public. 

Asortez o rochie sandalelor și țanțoșă pășesc cu încredere pe bulevard.  (locuiesc la țară, deci imaginați-vă ce fel de bulevard). Nu știu dacă am făcut vreo două sute de pași căci prețioasele sandale au avut de suferit (probabil erau ceva sandale de oraș, deși cred că ar fi capitulat și pe acolo). A căzut pe baricade sandaua dreaptă...i s-a dezlipt talpa...cum îmi place mie să-i zic: s-a căscat...nițel sandaua și mai tare eu. (nu prea îmi venea să cred că au cedat chiar așa ușor). Și până am ajuns acasă s-a căscat sandau la fel de tare ca și mine.
     
 Văzându-mă cam stresată și împiedicată a început haiducul cel mare aflat atunci în perioada de ce-ului cu seria interminabila de întrebări...L-am liniștit (credeam eu) când i-am arătat sandaua dezlipită zicând că are mama crocodil la picioruș și de aia e așa împiedicată.
Ajunsă acasă, mă descalț rapid ca să pot coborî din cărucior spiriduși și mă apuc de alte activități că nu era vreme de bocit sandau cu pricina. La un moment dat se aude cristalin:
   - Mami, cocodilul tău are o guliță uliașă...
Ce mai! Gura crocodilului s-a făcut uriașă...mica speranță de a repara sandaua s-a risipit căci haiducul a dezlipit-o în proporție de 95%.
   Cine o fi de vină?
   Haiducul? Că a dezlipit sandau când de fapt el vroia să vadă doar crocodilul?
   Eu? Căci mi-am uitat mersul grațios și lin?

    Plasez sandalele cu pricina într-un colț de dulap și le fac uitate. Trece vara, trece anu, vine iarăși vara și iarăși nevoia de sandale... îmi amintesc pățania de anul trecut și scot sandalele cu pricina la aer. Accept destul de ușor când se strică vreun obiect din garderobă căci îmi place să-l înlocuiesc rapid și uneori nici nu e nevoie să se strice, însă chiar așa la prima purtare parcă e prea de tot. Chiar îmi părea rău căci erau tot în trend, deși trecuse anul...

    Urma iarăși o pledoarie ținută în fața jumătății pentru nevoia mea de încălțăminte și iarăși același răspuns: iar îți trebuie, ai deja o grămadă, iarăși mă ții cu orele prin magazinele tale etc.
Însă de data acesta lucrurile au luat o altă întorsătură: încep eu diplomată expunând pățania de anul trecut, că mai avem nevoie și de alte cele și chiar trebuie să luăm calea spre un mall.
Surpriză: vine soțul meu fluturând în mână un tub de lipici si cere să vadă sandalele. Într-un moment sandau era lipită. Cred că a fost prima dată când m-am bucurat că nu mai merg la cumpărături.

Moment Shoe Glue
Am adăugat eu ceva comentarii  (am mai lipit pantofi și n-au ținut nici măcar până la ușă) dar când mi-a spus el că de fapt noi am folosit în toată casa (suntem în plin proces de renovare-construcție) produsele Moment m-am liniștit.
       Stați așa, că și eu am participat la renovarea casei dar nu m-am implicat în detalii de genul: ce tip de glet, de mortar, adeziv pentru pardoseală,faianță și gresie. Se pare că sunt de la Moment și au făcut treabă bună. 

Povestea sandalelor buclucașe nu se termină aici...

Dacă v-ați plictisit,  iată ceva ce sigur vă stârnește interesul: de veți cumpăra produse Moment de minim 50 de lei până pe 15 septembrie, puteți înscrie bonul pe www.lipesteorice.ro și aveți posibilitatea să câștigați unul dintre cele 6.300 prânzuri la McDonald’s, 500 lei săptămânal sau marele premiu de 1.000 euro.
         Revenind la sandale, vreau să vă spun le-am purtat vara acesta cum nu-mi amintesc să fi purtat vreodată atât de mult o altă pereche de papuci (v-am enumerat mai sus câteva motive: ușor de asortat căci nu mai e vreme de fițoșeală, comode și chiar ies din sfera banalului în ceea ce privește look-ul). 

       Aceeași pereche de sandale a fost încălțată și la un concert (încă mă mai duc pe la concerte chiar dacă-s măritată și cu trei kinderi). N-am dansat eu ca și pe vremea facultății dar m-am bucurat de muzică poate mai mult decât pe-atunci. De acestă dată în ritm de dans, cedează sandaua stângă dar nu mi-am făcut griji și nu le-am mai lasat să treacă vara nelipite. În primul magazin am găsit ce aveam nevoie, Moment Shoe Glue și fuguța la concert  bucurându-mă de muzică și dans în continuare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu