duminică, 16 noiembrie 2014

Detergent 100% natural: nucile de săpun

M-am  decis să scriu despre nucile de săpun deoarece am ajuns în sfârșit să le testez și sunt tare încântată. Citisem de ceva vreme  dar poate din comoditate sau pur și simplu faptul că nu le-am găsit să le cumpăr de prin apropiere m-au făcut să las acestă informație nevalorificată. Dar noroc cu magazinele online...mi-au sărit în ajutor.

Nucile de săpun sunt fructele copacului Sapindus Mukorossi, care creşte în Asia, în special la poalele munţilor Himalaya. Se numesc aşa deoarece conţin saponină, o substanţă ce acţionează ca un detergent.  Mi-am amintit de planta cu care mă jucam când eram copil lângă râul din satul meu: săpunărița (Saponaria officinalis) care ne lasa pe mânuțe spume asemăntoare săpunului și mă întreb dacă nu ar avea proprietăți asemănătoare nucilor. Rămâne de documentat pe viitor. Să lăsam însă amintirile copilăriei și să revenim la nucile de săpun.

Nucile de spălat-detergent lichid


Să nu vă sperie prețul deoarece sunt foarte spornice și comparativ cu un detergent despre care se face atâta reclamă, nucile își merita pe deplin banii. Iată câteva dintre beneficiile acestora pe care le-am găsit aici 
 Răsfoind și alte pagini virtuale o să găsiți o mulțime de informații prețioase despre aceste nuci și rămâne să decideți dacă merită încercate sau nu. Ați aflat deja părerea mea.
Si dacă vi se pare că hainele nu mai sunt parfumate ca odinioară vă îndemn să adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat și ați adus natura mai aproape de voi.

Bucurați-vă prieteni!

Bucurați-vă prieteni, de ceea ce vă oferă natura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu