miercuri, 15 februarie 2017

Ce înseamnă pentru mine Blogal Initiative?



Campionatul Național de Blogging
https://blogalinitiative.ro/


Încep cu o scuză :) 

3 kinderi si un bebe au făcut să nu fiu un blogger foarte activ...  (și acum scriu cu o mână, căci în cealaltă doarme bebe) N-am răspunz prezent la foarte multe campanii, însă m-am străduit... și mare îmi era bucuria când mă aflam printre câștigători. 

Cu drag îmi amintesc de primul meu premiu: un guest post pe blogul lui Chinezu.
M-am bucurat și de câteva cărți câștigate, o invitație la un concert, un șezlong, chiar și un telefon și un panou radiant cu infraroșii. 
Prin intermediul campaniilor Blogal Initiative am aflat multe lucruri noi, am aflat despre o serie de evenimente interesante pe care altfel, cu siguranță le-aș fi ratat. De asemenea am descoperit o comunitate online foarte activă și câteva bloguri fascinante. 

Însă cel mai important lucru pe care mi l-au oferit cei de la Blogal Initiative, a fost CURAJUL. Curajul de a scrie, de a continua să scriu și confirmarea prin premiile câștigate că nu scriu degeaba. Profit cu acestă ocazie și le adresez un sincer MULȚUMESC și la cât mai multe campanii și premii de oferit!

luni, 13 februarie 2017

Da, și eu pot!


     Trebuie să recunosc (spre rușinea mea) că odată cu lansarea de către cei de la Blogal Initiative, a campaniei Fii unul dintre susținătorii campionatului de bine, am aflat și eu pentru prima oară despre Bursa Binelui.
      Așa că dragi cititorii, ar fi bine să detaliem câteva aspecte ca să fim pe deplin informați și să arătăm că ne pasă.

Ce este Bursa Binelui?

Bursa Binelui este singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauză. Toate plățile sunt 100% securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare, platforma stimulând astfel plățile electronice cu cardul.

Cine susține Bursa Binelui?

Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro

Ce este Campionatul de Bine?
BB-960x300-Logo Carusel site
Campionatul de Bine este o competitie pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din Romania, ce urmarește să transforme organizațiile in fundraiseri, în vederea atragerii de donații pentru propunerile de proiecte sau proiectele în curs de implementare.

Când se desfășoară Campionatul de Bine?

În perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017

Cine poate participa în Campionatul de Bine?

Campionatul de Bine se adreseaza, in principal, organizatiilor care au profil pe platforma Bursa Binelui si proiecte active. Orice organizatie non-profit, neguvernamentală își poate crea un cont pe Bursa Binelui si poate înscrie proiecte sau propuneri de proiecte in Campionatul de Bine, în vederea atragerii de donații si donatori.

Cum poți ajuta și tu?

Fiind unul dintre donatori, susținând în acest mod o cauză nobilă.
 Totodată, donația ta influențează câștigătorii deoarece Bursa Binelui va premia primele trei proiecte cu cel mai mare scor final/total, cumulat pe tot parcursul Campionatului de Bine
Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x număr de donatori unici.
Prin urmare, gestul tău contează!

Care sunt proiectele înscrise în Campionatul de Bine?

Recent au fost aleși finaliștii, în număr total de 42 de proiecte. Sunt proiecte din domeniile: educație, social, sănătate, antreprenoriat social, cultură, drepturile omului, sport. Detalii mai multe despre finaliști găsești aici. Este descris fiecare proiect, scopul acestuia, cui și de ce să donezi.

Părerea mea:

Fiecare proiect merită să fie premiat deoarece susține o cauză nobilă în care oameni sunt alături de oameni, arătând că le pasă.

Unul din proiectele care mi-a atras atenția este Da, și eu pot. 
Fotografia postată de Da, și eu pot.
Impresionantă descrierea proiectului precum și durerea trăită de fiecare copil (din cei 3000 de copii ai României cu diabet tip 1) diagnosticat cu această boală.

”Prima persoana cu diabet tip 1 insulinodependent ce face turul Romaniei pe bicicleta. Pentru a ajuta cat mai multe familii sa aiba un trai apropiat de normal, Gabriela si Cristian si-au propus sa spuna Da, si eu pot sa fac turul Romaniei pe bicicleta. Aceasta este o provocare pentru Gabriela, care are diabet tip 1 inca din anul 2002, si vrea doua lucruri:
1. sa ajute copii care nu-si permit sa aiba un sistem de monitorizare continua a glicemiei
2. sa dovedeasca ca poti face 3,000 km, impreuna cu “prietenul” Diabetul Zaharat tip 1.
La fiecare mic dejun, prinz sau cina, copiii cu diabet trebuie sa-si masoare glicemia si sa-si faca insulina.  In fiecare zi, adica 2,688 intepaturi pe an. Diabetul nu doarme, nu ia pauza si nu pleaca in vacanta. Ajuta-ne sa ii ajutam!”


”Diabetul este poveste de fiecare secunda, 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an. Minim 8 intepaturi pe zi/noapte, 56 pe saptamana, 224 pe luna, 2688 intepaturi pe an. Pentru a reduce numarul de intepaturi din degetele copiilor, pentru a liniariza glicemiile lor si pentru a le dovedi ca se poate si cu aceasta boala, Gabriela este primul pacient cu diabet care va face turul Romaniei pe bicicleta. La finalizarea proiectului Da, si eu pot, Asociatia Sprijin pentru Diabet va folosi fondurile pentru a asigura sisteme de monitorizare si consumabile pentru 13 copii din familii defavorizate care nu-si permit investitia a 2,500 lei/sistem. Totodata incercarea va dovedi ca miscarea este benefica si va ajuta si alte persoane cu diabet sa faca sport si sa spuna Da, si eu pot!”

Da, și eu pot să sprijin acest proiect...
Da, și tu poți să arăți că îți pasă, donând pentru acest proiect sau pentru un altul din cele 42.

Deci, pentru ce proiect votezi? 

joi, 9 februarie 2017

Fii protector!

Cred că unul din cele mai nobile lucruri și în același timp aducător de satisfacții  e posibilitatea de a oferi PROTECȚIE  - un cuvânt cu multiple semnificații și valori 

 - au nevoie cu ardoare bebelușii și toți copilașii. Îmbrățișarea caldă a mamei ar trebui să fie nelipsită din viața fiecărui prunc; la fel și sentimentul de siguranță oferit de tată.
 Fotografia postată de Olimpia Crisan.  
- protecția  oferită de soț, soției, transformă casa într-un cămin, un cuibușor de pace, aducător de liniște și lumină
- implicit căminul fiecăruia are nevoie de o mână harnică care să-l păstreze curat

- florile grădinii au nevoie de mângâierea soarelui, a picurilor de ploaie dar și de îngrijirea atentă a grădinarului

Fotografia postată de Olimpia Crisan.
- un ponei, un cățeluș, animăluțe care-ți bucură copilașii, necesită hrană, îngrijire, atenție.
Fotografia postată de Olimpia Crisan.   

 - fiecare lucrușor aparent banal, din viața noastră, are nevoie de protecție pentru a rezista în timp.

Nici smartphonul nu face excepție de la regula protecției. Banal pentru unii, vital pentru alții, ideea e că trebuie protejat, mai ales dacă ai făcut ceva economii pentru al achiziționa :) Acum e momentul potrivit pentru al proteja deoarece în perioada 10-14 februarie poți achiziționa folii protectoare la un preț redus de pe https://www.smartprotection.ro datorită campaniei lor de Valentine’s Day.

Să nu ne lăsăm prea tare prinși în mrejele dragostei, induse ușor și de luna februarie, ci să profităm de oferta celor de la Smart Protection și să achiziționăm o folie protectoare. Poate vă convinge și videoclipul, însă nu încercați testele extreme acasă.



      Plus că trebuie să reții că nu vorbim despre o folie „clasică” ci o folie compusa din 4 straturi speciale cu o grosime totala de 0.2mm. Stratul de suprafață este creat din polimeri elastomeri care „se vindecă” în timp, eliminând zgârieturile fine. In interior este stratul de calitate optică si cel de dispersare a șocurilor. Sub acestea se află stratul din silicon activ ce oferă o aderență perfectă si anduranță ridicată.
Imaginile de mai jos sunt sugestive pentru a sublinia calitățile foliei protectoare Smart Protection și evident motivele pentru care ar trebui s-o achiziționezi:
clasic smart protection grad militar 
clasic smart protection rezistenta anti zgarieturi 
clasic smart protection self healing 
clasic smart protection claritate full hd 
De asemenea este ușor de instalat de către fiecare, deoarece pachetul conține un kit de instalare cu instrucțiunile necesare.
So, ce părere aveți despre:
Smart Protection 
It is, or is not, cool? 

I am waiting your opinion :)